Knappt 16 h kvar

Imorgon! Imorgon, imorgon, imorgon! Det slog mig just på riktigt att det är imorrn som det är den 25:e! Som jag har längtat... och nu är det knappt 16 h kvar och då ska man sova bort några timmar också så de räknas inte. Äntligen!

Fick ett brev på posten idag, det var mor som skickade ner ett riktigt trevligt reafynd från Vagabond som hon hittat till mig. Ett par helt klockrena skor. Mariaskor. Jag har letat överallt efter ett par schyssta ballerinadojor här nere, men verkar vara det enda som inte går att hitta här. Spanjorer har uppenbarligen en väldigt tråkig skosmak!

Har gått bra i skolan också de sista dagarna, men det har varit mycket att göra! Igår hade vi dessutom två lektioner så slutade först vid halv 8, sen var det bara att sätta igång med läsandet till dagens lektion. Vid 1 släckte jag lampan, men då var jag alldeles för stressad för att sova. Så jag låg lite halvt om halvt vaken fram tills att klockan var 4 någonting. Ska bli underbart att få vara lite ledig nu några dagar! Även om jag har lektioner tors-fre så behöver jag inte plugga något. Grymt! :D

Underbart väder har det varit idag också. Satt ute på terassen ett par timmar och pluggade och det var nästan att man brände sig lite. Hoppas det fina vädret håller i sig i helgen. Imorrn är jag ledig så jag ska gå och möta Olle och Johan vid triumfbågen när de kommer in med flygbussen. Tur jag kollade upp vart det låg i söndags.

Nu ska jag ta och läsa klart det sista. Vi hörs, folks!
Kramar till er. 

På promenad genom stan

Har varit riktigt skönt väder idag. Lite disigt, men nog ändå upp emot en 16-17 grader. Jag passade på att ta mig en liten tur genom stan. Kände att det var dags att se lite mer av Barcelona så jag gick bort mot Arc de Trionf för att reka lite vart det låg. HIttade direkt på första försöket. Sedan gick jag runt lite nere i Born och så upp mot Pl. Catalunya och OJ vad vackert det är! Hade med mig kameran också, så här får ni ett litet smakprov:




Knappt 3 dagar kvar nu tills att de kommer hit, grabbarna (och min vårjacka också, det blir nice). Vet inte riktigt vad jag ska kunna göra för att få tiden att gå liiite fortare - jag längtar efter dig!

Erkännande

Vi håller på att skriva ett arbete i kursen Formación y Desarrollo (ungefär utbildning och utveckling av personalen). Vi har då valt att skriva om ett mexikanskt däckföretag, Galgo, där en av tjejerna i min grupp jobbar. Jag har bland annat fått i uppgift att skriva om konkurrerande däckföretag som Continental, Michelin...

Jag har precis kommit på mig själv med att sitta och intresserat läsa delar ur Nokian däcks årsrapport och dessutom tycka att det är jäkligt spännande. De hade en riktigt fin och strukturerad årsrapport och jag gillade deras strategier och visioner. Herregud Maria, ett däckföretag? En årsrapport från ett finskt däckföretag, spännande!?



Måste även säga att det började klia lite i mina finansieringsfingrar när jag nådde stycket om key figures och resultatsiffror. Fick nästan säga till mig själv på skarpen att inte gå och hämta miniräknaren och börja köra en liten utvärdering av deras 2008. Haha, vilken mupp jag är. Men jag blir mer och mer säker på att jag vill läsa mer finansiering när jag kommer hem.

På tal om manliga grejer (såsom bildäck): jag måste även berätta att när vi var ute och letade efter den där puben i fredags så åkte det förbi en vit Hummer-limousine på säkert 7 meter. Undrar vem som satt däri... Någon fotbollsspelare kanske? Även om jag i vanliga fall tycker Humrar är jäkligt fula så måste jag säga att den där faktiskt var lite häftig.

Favoritpuben och melodifestival

Igår möttes jag, Sara och Emma upp på favoritpuben för en drink. Nästa gång ska jag prova någt nytt, jag lovar, men igår fick det bli en Frozen Strawberry Daiquiri igen. Så gott...


Blev dock lite pinsamt när jag skulle betala. Här i Spanien är ofta siffrorna på uttagsautomater och kortterminaler omvända så att de liksom har 7,8,9 längst upp och 1,2,3 längst ned. Jag vill gärna hålla för när jag slå koden så att inte bartendern eller någon ser och när jag tänker på det och slår koden så blir det lätt fel. Vilket det blev igår. Igen. Haha. När jag sedan skulle försöka förklara för bartendern vad som var fel så blev det bara ännu mer pinsamt. Nu kanske det dröjer lite mer än en vecka innan vi går dit, även om jag ju inte riktigt tror på det där själv.... Jaja.

Efteråt gick vi ut för att leta efter en pub som vi hört lite rykten om, skulle vara rätt billigt och så. Vi gick ett rätt bra tag men hittade den aldrig så då passade jag på att gå hem. Skönt att komma hem lite tidigt och sådär, eftersom vi skulle ses med gruppen på skolan idag på morgonen. Vid 1-tiden när jag kommit hem så ringde telefonen. Det var Emma som sa att hon var festsugen och undrade om jag ville med till Opium. Tur då att jag redan tagit bort sminket och lagt mig i sängen, annars hade jag säkert följt med. Var grymt sugen på utgång igår.

Idag blir det en lugn kväll. Jag och Clarisen tänkte försöka se melodifestivalen över internet, hoppas det funkar! Även om jag efter varje melodifestival lovar mig att aldrig mer kolla på det (känns ju som grymt mycket slöseri med tid eftersom rätt låtar ändå aldrig vinner) men det är ju ändå en viss charm med det hela...

See you later, aligator... (4 dagar kvar)

Fredag!

Pååå torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest, men fredag är ändå dagen som känns bäst...

Jag är helt uppe i varv, kan knappt sitta still. Har en hel del att plugga så det var kanske tur att det inte blev någon bowling ikväll, som jag först tänkt. Jag är dock riktigt sugen på utgång, så just nu sitter jag och funderar på om det skulle kunna vara värt att gå ut "en liten stund" (vilket i Spanien innebär ungefär kl 3) och sen ändå vara fit for fight för att vara på skolan imorrn kl 11. Hmm... Det är väl sånt man märker helt enkelt.. :)

ÄNTLIGEN HELG!

Födelsedagsfirande :)

Igår var det födelsedagskalas för min kära roomie, 23 år är hon nu och det firades (såklart) på Princesa 23... :) Här i Barcelona kryllar det av specialiserade små affärer (tänk jordglobsaffär, kassaskåpsaffär, toffelaffär och fruktaffär...) Lite mysigt är det men någon käppaffär gick inte att hitta. Tänkte ge igen lite för att Clarisen tyckte att hon faktiskt var två år äldre än mig nu... Nä, skämt åt sido, jag styrde kosan rakt mot chokladaffären här nedanför och inhandlade det mesta i presentväg. Blev chokladbollar med äkta kakao på menyn till frukost igår. Klockren start på dagen och Roser fick även lära sig ett nytt ord: negerboll. Så det var ju bra. Hon tyckte dessutom - på fullaste allvar - att vi var väldigt nyttiga som åt frukost med yoghurt och ostmackor och negerbollar som ju innehöll jättemycket havre... "Chicas sanas" heter vi numera, haha, vilket skämt! :P

Tur hon fyllde år igår den där Clarisen.  Var himla kul att träffa hennes klass och att äntligen (!) få prata lite engelska och kunna prata och vara trevlig. Det är jättesvårt att vara trevlig när man inte kan uttrycka sig har jag märkt, alltid nåt som feltolkas eller nåt budskap som inte når ända fram... Jättegod mat var det också och jag fick även en jordgubbe! Mums. Nej, det var verklgien tur att hon fyllde år med tanke på skoldagen som varit. Careras profesionales var riktigt intressant men i slutet blev det bara lite för mycket... Vi skulle öva på att göra fejkade anställningsintervjuer och i slutet skulle jag få genomgå en "andra intervju". Det blev jag eftersom ingen av spanjorerna ville. Så där satt jag, i 30 minuter och skulle svara på spanska på frågor som "beskriv hur du har löst en konflikt i en grupp på jobbet/i skolan", "beskriv hur du är som ledare" och "beskriv varför just du ska ha det här jobbet"... Allt på spanska och jag ljuger inte när jag säger att det är något av det värsta jag någonsin gjort. Grupparbetet efter skolan blev gräddet på moset och jag hoppas innerligt att det (åtminstone på lång sikt) stämmer det där med att "det som inte dödar, härdar"... Så många nära-döden-upplevelser som gårdagen bjöd på i det här sammanhanget så kunde jag bara tänka att "det som inte dödar, härdar och det som inte härdar, dödar och att det är ganska trist eftersom att inget verkar härda"... Hängde ni med där?

Jag tycker dock om det här med att läsa många ämnen samtidigt. Idag har jag bara pluggat på bra ämnen och det känns ju skönt. Helg imorrn också, riktigt, riktigt fantastiskt, underbart skönt! :)

Kramar till er!


8 dagar kvar

Jag orkar inte riktigt vänta längre nu. Kan inte den här veckan bara springa iväg och så kan det bli den 25:e redan nu? Snälla?

På tal om att springa iväg, jag har börjat springa på morgonarna. Äntligen! Blir ingen jättelång runda, kanske 3 km eller nåt. Känns som om det räcker, så kul är det inte att möta halva affärsvärlden i uppklätt format när jag själv ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig, helt nyvaken och dann. Orkar inte ens borsta håret innan jag ger mig iväg och det är ju ändå mitt i stan jag springer. Dessutom är inte konditionen helt på topp efter en och en halv månad utan träning. Nä, 3 km får räcka. Något måste ju göras, annars kommer jag aldrig att orka cykla till jobbet i sommar - inte Ölands alla vindar... Jag har hittat en ganska bra runda och det är endast vid de två sista trafikljusen man måste stanna, annars brukar man kunna tajma grön gubbe ganska bra. När jag drar ut vid sjutiden är det fortfarande sådär mysigt mörkt och när jag kommer in igen är det ljust. Riktigt skön uppvakning faktiskt.

Nu kom jag precis tillbaks från köket. Käkade middag lite senare idag. Middagen bestod av buffé, vilket kanske inte är lika lyxigt som det låter. Buffé är nämligen kodord för rostad macka med ost här på C/ Valencia... Roser (lägenhetsdamen) kom dit och började prata. Efter ett tag frågade hon mig om jag ville ha lite Tortilla. "Javisst, det vill jag gärna!" svarade jag glatt men ångrade mig redan snabbt när jag kom på att hon kanske menade att vi skulle börja laga mat nu, kl 22... Så jag la till: "...eller menar du nu?" Hon bara tittade på mig precis som om det var en rätt dum fråga och sa "Ja..." Jisses. Då fick jag förklara att det är väldigt sent för mig att det snart är läggdags och sådär. Jag som tyckte jag hållit mig till de spanska tiderna ikväll och käkat middag vid närmre 21. Ajajaj, jag får nog tänka om där. Igen.

Imorrn ska jag på "Carreras Profesionales" och det är väl ungefär som det låter och imorrn ska vi gå igenom hur man ska bete sig på en anställningsintervju. Ska bli trevligt. Är extra bra för Clara hade samma sak idag fast på engelska så nu har hon gått igenom allt de sa med mig så att jag kan vara lite förberedd på saker att säga, hehe. Är dessutom Roomiens födelsedag imorn. Hon kom precis förbi mitt rum och sa på ett lite retligt sätt "imorrn är jag faktiskt två år äldre än dig". Ja, det är inte lätt... :)

 Godnatt!

Blomma?

När vi var på IKEA för ett ganska så bra tag sedan så köpte jag en blomkruka. Tycker att alla rum blir 100 gånger trevligare med lite levande blommor. Dessutom kunde det vara lite bra med en (om så endast än en väldigt liten) syrekälla här i Muibien, där syre kan vara en bristvara. Så det där med att köpa en blomkruka tyckte jag var en lysande idé.

Problemet är då bara att jag inte har någon blomma och någon blomma har jag inte för att jag inte kan bestämma mig för vilken jag ska köpa. Är det någon som kommer på någon blomma som klarar följande krav så berätta det för mig omgående:

1. Ska vara fin. Helst med blommor i och inte bara massa grönt (när det bara finns en blomkruka tillgodo så gäller det ju att optimera blomman som ska vara i den!)
2. Ska tåla ett interiort klimat - dvs. här finns inget solljus (räcker dock att blomman klarar sig utan sol till april då jag flyttar in i det exteriora rummet, sen kan den få omåttligt med solljus om den så vill ;)
3. Måste tåla ganska varierande bevattningstekniker (måste så att säga tåla "ett ökenklimat med sporadiska monsunregn")
4. Får inte vara en orkidé (jag har insett att denna blomma inte är något för mig efter ett antal försök att bevisa motsatsen)
5. Får inte vara en kaktus!
6. Ska helst överleva till juni.

Någon som har något tips? ;)


Nystädat

Sitter i mitt nystädade och skinande rena rum. Det känns alltid lika lyxigt att när man går till skolan på morgonen är det dammigt på golvet och på skrivbordet och är man kommer hem är allt skinande rent och det luktar sådär underbart nystädat och odammigt. Gör helt klart måndagar mycket bättre. ;)

                                        
 
Har haft en riktigt mysig helg. Så kul att träffa Valenciagänget! Hoppas på att kunna åka ner och hälsa på innan påsklovet.

Nu pågår också nästa nedräkning för fullt! Har den i och för sig gjort sedan resan bokades, men idag är det för första gången enkelsiffrigt: nio dagar kvar... :)

Utgångs-update

Igår fick jag äntligen min efterlängtade jordgubbsdrink. Tror dock att jag hade förskönat minnet av den en aning, den var inte riktigt lika god som jag kom ihåg den... Men med det inte sagt att den inte var god - den var mästerlig! :) Träffade Aida, Kristin, Cissi och Arben på favoritpuben lite innan 23. Lite senare traskade vi iväg till Emmas lägenhet där det var födelsedagsfest för en tjej i min klass kille. Hängde ni med? Vid halv tre-tiden var det dags för utgång och alla sprang ut på gatan för att fånga taxibilar. Vi skulle iväg till ett ställe som heter Lotus och det skulle inte ligga alltförlångt ifrån Emmas lägenhet.

Uppstod dock lite problem när vår (min, Aidas, Vickys och Arbens) taxi kom fram och vi inte stod på listan. Aida hade pratat med Sara i taxin som sa att hon väntade vid ingången för att släppa in oss (står man inte på listan så kostar det ca 18 € i inträde och Sara hade satt upp oss alla under hennes namn). Bara det att vi kunde inte hitta Sara någonstans, de hade sagt att de väntade på oss vid ingången. Tillslut, efter ca 5 minuters funderande, kom vi fram till att vi måste vara på fel ställe. Det visade sig att taxichauffören hade släppt av oss vid OTUZ istället för LOTUS och det här stället visade sig ligga på helt fel sida stan... Dessutom hade de nu stängt listan på stället vi skulle till. Jäklar! Vi tog en ny taxi som vrålåkte genom hela stan samtidigt som Sara & co på den "riktiga" klubben snackade med vakterna för att få dem att hålla listan öppen för oss ett tag till. Var lite dramatik där ett tag. Taxichauffören levde sig verkligen in i det hela och försökte hitta alla möjliga genvägar för att vi skulle komma dit lite fortare. Som tur var slapp vi betala inträde och kunde glatt traska in.

Stället var helt okej. Bra musik, men var lite för mycket folk och lite för mycket rök av alla de slag för min smak. Roomien och jag tog en taxi hem vid halv fem-tiden och jag somnade som en stock så fort jag lagt mig ned i sängen.

Nu har jag tråkat ut er med massa text här (igen). Så får väl helt enkelt ta och kompensera det med lite bilder från gårdagen... Enjoy! ;)


TURdag!

Fredagen den trettonde my ass, idag har jag haft ordentligt med flyt! ;)

Blev väckt av byggubbarna i trappuppgången ganska tidigt idag på morgonen, vilket var bra för då kom jag upp i tid och kunde börja plugga. Pluggade bra - har börjat gå igenom mitt hatämne och det känns faktiskt inte lika illa längre. Gick ut på stan för att ta en fika med Aida, Cissi, Kristin o Sara. Hittade ett mysigt fik i Raval med bord i solen. Gick upp på stan, Topshop, och hittade världens Mariaigaste klänning - en knallblå. Underbar, kände att jag bara måste ha den. Slogs ett tag med mitt dåliga samvete men tillslut lyckades klänningens underbara färg kicka mina har-inte-råd-tankars ass och jag slog till. När jag fått kassen i handen fick jag ett meddelande. Det var från far som ville berätta för mig att jag fått ett stipendium!!!!! LYCKAN! Klänningen blev plötsligt ÄNNU finare och jag sprang runt och fånlog i affären.

Halvsprang hem lyssnades på partymusik på högsta volym i MP3:n. Nu är jag ännu mer sugen på utgång. Och ikväll ska jag äntligen dricka den där jordgubbsdrinken på Boston Público.  OCH ha min nya, fina, knallblåa klänning!

:D


Fredagen den 13:e

Är det tydligen idag. Det hade jag helt missat. Men nu vet jag om det så då får jag väl passa på att vara lite extra försiktig, hehe.

Igår var vi ute och käkade med gänget från Valencia. Riktigt trevligt. Vi hade bestämt träff med Aida, Kristin och Cissi vid fontänen vid Plaza Cataluña. Jag har knappt ens tänkt på att det finns fontäner där, eftersom de aldrig varit igång under min tid här, men eftersom det fanns två så bestämde vi oss för att slå oss ned på en parkbänk mitt på torget. Satt och snackade lite och helt plötsligt så säger killen som sitter på bänken bredvid oss på engelska "Ursäkta, men ni väntar inte möjligtvis på era svenska kompisar?" Öhhh.. tänker jag och undrar vad det här kan vara för läskig typ. Tankarna går på högvarv men jag kan inte fatta hur han kan veta allt detta. Sedan lägger han till "... från Valencia". Ehhh.. jooo, svarar vi. Ja vad bra! säger han då och berättar att han också bestämt träff med dem på torget, att han hört att vi pratat svenska eftersom han själv är dansk och tydligen har pluggat med tjejerna nere i Valencia men numera jobbar i Barcelona. Haha, vaddå sammanträffande! Jag kände mig dock jättedum för att jag varit så otrevlig där i början, trist att man ska bli misstänksam så fort en okänd människa börjar prata med en.

I alla fall, vi käkade på en jättemysig mexikansk restaurang, La Rosa Negra, som roomien varit på förra gången hon var i Barca. Jag var sjukt hungrig eftersom jag och gruppen suttit i skolan tills halv 8 för att göra klart ett projekt och inte därför hunnit äta så mycket på dan, så det satt riktigt fint med lite käk! Emma kom också till restaurangen en sväng till restaurangen. Min engelska (och svenska och spanska också för den delen) är under all kritik eftersom jag har grymma problem med att hålla isär språken. Blandar hej vilt, huller om buller. Kan tänka mig att det låter rätt illa när man lyckas smälla in tre språk i en liten ynka mening utan att ens tänka på att man gjort det. Hmm...

Efteråt gick jag, Aida, Kristin, Cissi och Arben och drack sangria på en pub på Rambla Catalunya. Aida och jag utnämnde oss själva till kvällens svampar (sangrian var ju riktigt god!). Trillade hem lite efter 1 och somnade gott en stund senare.

Nu håller jag på med dagens plugg och är grymt taggad inför kvällens festligheter. Hoppas starkt på lite champagnería till att börja med...

Höres lite senare.
Puss och kram och ta det lugnt en fredag som denna!
/en sporadiskt vidskeplig svamp-Maria

"Det här är ingen vanlig pinne...

... det är en PINNE FÖR LIVET!"

Imorgon är det torsdag och det innebär att Barcelona får finbesök av tre töser från Valencia! Ska verkligen bli grymt kul!


Idag är en riktigt slö dag. Känns som om jag skulle kunna somna ståendes, sittandes, gåendes, you name it! Flera dagars sammanlagda sömnbrist och aningens för mycket plugg har gjort sitt till och nu hinner jag inte skriva mer, måste fortsätta med pluggandet. Ska bli grymt skönt att få vara lite ledig i helgen! Ska nog fira att det snart är helg redan ikväll med en iskall! Det är ju trots allt bara lillördag en gång i veckan...

Tjo.

Madonna

Idag har varit en dyr dag. Men jag tycker att än så länge är det väl spenderade pengar: flygresa hem och Madonnabiljett har jag investerat i. För man borde ju faktiskt kunna se det som en investering: allting man gör bidrar ju till den man är och lite kultur (öländsk såväl som musikalisk) har väl ingen dött av? Jag ser det som ett klockrent fall av formación externa (alltså extern utbildning)... Eller nåt.


Fy sjutton vad jag flummar, men jag är galet trött för tillfället och jag har ca 10 sidor kvar att läsa i Formación y Desarrollo tills imorrn och ser gör jag knappt heller eftersom linserna som jag haft hela dagen har torkat ut och har inte orkat gå för att ta ut dem. Men det gör inget alls för jag är så jäkla glad! Så mycket roligt att se fram emot nu. Nu närmast längtar jag tills på torsdag då Aidis kommer till stan... ska bli riktigt kul! :D

Läste förresten att Metallica kommer till någon endagarsfestival i Hultsfred i sommar. Ojoj. Det finns mycket man kan lägga pengarna på, alldeles för mycket! Men Madonna ska i alla fall bli riktigt kul! Tur man har en underbar grabb som köar åt en och som dessutom ser till att få tag i bästa biljetterna... ;)

Ölänningen är glad

Har varit en bra kväll, har fått mycket uträttat och har konstaterat att vi som bor här på C/ Valencia är en smula genialiska, minst sagt! Lika bra jag tar det från början:


1. Jag och gotlänningen tog en prommenad till La Sagrada Familia. Så nu, äntligen, efter över en månad här har jag sett en av stans mest berömda sevärdheter med egna ögon. Grattis Maria! Det var kanonskönt väder med klarblå himmel och en sisådär 13 grader varmt. Mycket bra. Kan ju passa på att slänga in lite bildbevis så att ni inte tror att jag ljuger... ;) 



                               
2. Jag har bokat hemresa över påsklovet! Så nu åker jag till Sverige och är i Linköping/på Öland 6-13 april.


3. Hoppas kunna gå på Madonna i sommar.


4. Roomien och jag har äntligen vågat fråga om det är okej för de vi bor hos att våra pojkvänner kommer hit. De har iofs redan bokat biljetter och allt, men vi har inte vågat fråga ännu pga att vi egentligen inte får ha besökare här (max en åt gången). Men vi har tänkt på det här på hur vi skulle formulera frågan, minst sagt. Och ikväll slog vi till. Inledde med diverse artighetsfraser om "god kväll" och lite ytterligare Paellaberömmelser och fortsatte med att gå rakt på sak. Vi visste att hon skulle svara att bara en kan komma åt gången eftersom det bara finns en extrasäng. Därför hade vi (smarta som bara öbor kan vara;) förberett nästa mening på spanska, nämligen att en av dem tar med sig en luftmadrass. Och det funkade ju prima! Hon sa att de var så välkomna så! Snart bara två veckor kvar nu, jag är lycklig! :D


5. För syns skull har vi nu alltså även beslutat oss för att införskaffa ett liggunderlag. Man får ju stå för det man säger, liksom. :)


Javisst, mycket bra kväll. Och det där med att plugga, det får bli morgondagens stora projekt.
Godnatt!


Ett litet tips

Visade sig att solen hade passat på att gå i moln och att det inte alls var något fint väder ute längre. Mötte gammelfarfar i vardagsrummet och han sa att det var riiiktigt kallt idag. Han visade mig på termometerna att det bara var 10 grader och sedan gjorde han en huttrande gest och hasade sig iväg mot köket.

Men kanske lika bra det, det är lättare att plugga när man har datorn. Nämligen så att Roomien lyckades hitta Norstedts Spanska Ordbok på internet och att den dessutom är gratis för hela 2009! Kan det bli bättre eller? Så nu när man behöver slå upp ett ord är det bara att skriva in det på datorn. Går betydligt mycket fortare än att slå i den där feta och otympliga ordboken. Har även laddat ner engelska, tyska och franska (sådär utifall att liksom, eller kanske mest för att gratis är gott). Så här, vänner, har ni ett litet tips: www.norstedtsord.se

Just det, plugga var det ja...


Drinkar

Igårkväll vid 11-tiden var det jag, Clara och Sara som gav oss ut på jakt efter en mysig bar med goda drinkar och vi hittade en helt klockren en. Bara ett par gator ifrån vår lägenhet dessutom. Var riktigt trevligt och det var absolut inte sista gången vi var där... Var drinkar med riktiga frukter och de var galet goda. Min favorit var den som Sara beställde, Frozen Daiquiri med jordgubbar i. Mmm.. den var riktigt god. Tänkte beställa den på min andra drinkrond, men då övertalade bartendern mig att prova en med passionsfrukt istället (undrar om de hade fått slut på jordgubbar?) Riktigt god den också, men nästa gång blir det jordgubben!

Sitter och försöker plugga lite nu. Ämnet vi har imorgon är dock helt sjukt. Jag fattar ungefär noll. Administrering av personal heter det och det är bara ren fakta. Bla, bla, bla, ARMEN! som han sa, den där Håkan. Har bara skummat igenom det jag ska läsa imorrn, vet att jag ändå inte kommer fatta det och jag blir bara arg när jag försöker och det går åt pipan. Så istället läser jag till tisdagens lektion som är betydligt roligare och med en bättre nivå på språket. Kör på det gamla hederliga förnekelsestadiet rakt igenom vad gäller måndagarnas lektioner. Funkar alltid lika bra :)

Nej, nu ska jag kolla hur det går för solen, förhoppningsvis har den nått vår terass nu... Isåfall är det jag som tar mitt pick och pack och springer ut dit på momangen!


Puss o kram


Okej...

...efter tre dagar utan något blogginlägg har jag insett att folk verkar ha börjat bli lite smått oroliga... Ingen fara på taket med mig men nu, mina damer och herrar, kommer här ett sprillans nytt inlägg! ;)

Idag har det lagats Paella för fulla muggar här på Valenciagatan. Riktigt läskigt när man fick se alla ingredienserna. Jag hade lexikonet med mig och slog upp alla okonstiga och konstiga ingredienser såsom marulk och skrev även ned hela receptet. Känner dock att jag måste övervinna min lilla fobi för att ta i rått kött innan jag vågar göra sånt här på egen hand. Tanken på rå kyckling och rå fisk får mig att få ståpäls, hu vale! Njä, innan allt kommit i grytan såg inte kalaset så lovande ut, men ack så skenet bedrar. Paellan var en top notch, så att säga.

Jag hade hela tiden trott att vi skulle göra paellan nu ikväll. Vi hade tidigare bara sagt att vi skulle äta det "på lördag". Men en sådan kalasmåltid tog jag liksom för givet att man åt på kvällen, särskilt när det skulle vara vin med i spelet (jag o Clara var vin- och efterrättsansvariga). Icke. Stora måltider äts till lunch här, till kvällsmat äter man bara lite mindre grejor. Så nu vet jag det. I alla fall, när klockan slog 18 - alltså 2 glas vin, 1 glas cava och ett glas baileys senare (samt efter en hel historielektion av gammelfarfar), kände sig roomien och jag ganska sugna på utgång. Berodde dock inte på gammelfarfars mycket grundliga genomgång av spanska inbördeskriget, det kan jag säga.. ;) Så, nu är det dags! Blir i alla fall att ta ett par öl, är grymt sugen!

Kul att ni kommenterar, är verkligen kul att läsa! :)

Skriver lite mer imorgon... Ciao! :)

Can you read my mind?

Sitter för tillfället och pluggar och lyssnar på lite Killers på Spotify. Har inte lyssnat något alls knappt på nya albumet förrän nu. Mycket bra. Har haft "Read my mind" på hjärnan nu i x antal dagar, går runt och visslar lite på den för mig själv. Ibland sjunger jag lite också, men detta efter att ha konstaterat att ingen finns i närheten. Man vill ju inte riskera att göra folk döva, liksom...

A southern drawl, the world unseen, a city wall and a trampoline...

Ända sedan jag låten för ett par år sedan så har den varit en av mina absoluta favoriter. Jag känner att jag måste verkligen se The Killers snart! Och de spelar i Barcelona den 21 mars. Bara 6 dagar efter min födelsedag. Det är ju ett så klockrent datum och allt, precis helgen efter alla tentor. Jag tar det som ett tecken för att jag borde se dem. Jag måste fixa detta på något sätt... Billigaste biljetten jag hittat än så länge ligger på 90 €. Rackarns. Jag kanske skulle kunna ge mig en biljett i födelsedagspresent till mig själv? Nu kommer alla små ursäkter till att gå här, känner jag... Någon som är sugen på att hänga med? :)



It's funny how you just break down
Waiting on some sign
I pull up to the front of your driveway
With magic soaking my spine
Can you read my mind?

Sol!

Mitt i allt regnrusk så tittade solen fram. Och det med bravur! ;)
 
Förresten så är min frustration som bortblåst (eller ska jag kanske säga bortsolad?) efter en stunds pluggande i vårvädret. Här kommer jag att spendera många pluggtimmar framöver, var så säkra... ;)


Frustration

...är rätt ord på min situation just nu. Att inte förstå och kunna göra mig förstådd i ett ämne som jag vet att jag i vanliga fall inte hade haft några som helst problem med gör mig minst sagt frustrerad. Jag hatar att inte kunna använda språket rätt! Jag vet att det kommer med tiden och allt sånt där, men jag har varit här i en femtedel av tiden nu. Hur lång tid ska det ta?! 

Riktig pain in the ass-lektion idag. Synd, för ämnet i sig är intressant!

Nu är det bara att bryta ihop och komma igen - ny dag i morgon och jag har massor att göra innan dess. Skulle helst av allt vilja åka långt, långt bort där inga människor bor och där ingen kan höra mig och bara skrika rakt ut i ett par sekunder. Sedan tror jag att känslan av frustration skulle vara borta och jag skulle kunna göra ett nytt försök att ta mig an arbetet tills imorgon.

Nu bor jag mitt i Barcelona och tänker inte skrika rakt ut. Istället tänker jag ta tjuren vid hornen, visa vart skåpet ska stå och kämpa ända in i kaklet! Bannemig, helt plötsligt känner jag mig mer motiverad än nånsin.

Hasta luego, folket! :)


Paella (steg 2)

Clara och jag tar den spanska kulturen på allvar. På lördag är det min roomie och jag som tillsammans med lägenhetsdamen ska göra vår egna Paella! Bannemig, nu tar vi det här med att anamma kulturen till en helt ny nivå!

Nästa steg i vår Paellautveckling blir kanske att vi gör vår helt egna Paella - ja, kanske till och med med en egenköpt Paellapanna... Och vem vet, tillslut kanske det är vi som ger oss ut på landet med egentäljda spjut och egenknutna håvar för att samla ihop våra egna ingredienser (såsom kaniner och räkor)... Javisst, det gäller att sikta högt!



Förövrigt har jag precis ätit lunch och har nu alldeles otroligt mycket överskottsenergi att göra av med Ledsen för att jag tar ut det på er som läser bloggen, hehehe... Hörde av några tjejer i klassen att Coldplay ska spela här i stan snart. Måste kollas upp på momangen! Aaah, känner mig som en riktig studsboll...



Ha det grejt!

Lite klorerat te, någon?

Tänkte ta och koka mig lite te för en gångs skull. Har köpt mangote och allt, tyckte det skulle bli riktigt gott. Gick ut i köket och förberedde mig mentalt för att få intaga en varm (och ljuvligt smakande) kopp te... 

När jag sedan satte mig ned på mitt rum för att avsmaka denna underbara dryck så upptäcker jag till min stora förvåning att teet smakar urk. Urk, urk, URK. Vad har jag gjort för fel? Tog en klunk till för att komma på vad jag kan ha gjort för att misslyckas med en så till synes simpel grej som att koka lite vatten, hälla upp det i en mugg och stoppa i en tepåse och plötsligt slog det mig: kranvatten. Jag hade använt kranvatten.

Vad mycket det är man tar för givet där hemma - det kommer kalasgott vatten direkt ur kranen och man slipper gå och kånka på 5-litersdunkar med "köbevand". Jag längtar efter det gamla hederliga kalkvattnet där hemma på ön...


Paella och kulturkrockar

Kom precis hem från Vicky i klassen som bjöd på Paella. Var en riktig paella valenciana med alla ingredienser: räkor, musslor, kyckling, bläckfisk.... ALLT! Var helt underbart gott! Stackarn, hade hållt på hela natten/dagen för att kunna förbereda all paella till sammanlagt 20-25 pers. Hon hade även gjort den godaste tortillan (spansk omelett) som jag ätit i hela mitt liv och jag ska få receptet på den imorgon. Wiiie ;)


Idag visade det sig återigen vilken otolig skillnad det är i hur olika kulturer ser på tiden. Vi skulle ses hemma hos Vicky vid kl 14. Kl 15 hade ca hälften kommit. Kl 15.30 dök de från Venezuela upp och nångång efter 14.00 dök mexikanskorna upp. Det är ju 8 akademiska kvartar det! Jag må vara från Sverige där kl 14 verkligen betyder 14.00 men är det inte riktigt, extremt dåligt att komma två timmar sent till en middag...?

Nu blir det lite plugg. Administración de Personal står på schemat...
Ciao!

RSS 2.0