Födelsedagsfirande :)

Igår var det födelsedagskalas för min kära roomie, 23 år är hon nu och det firades (såklart) på Princesa 23... :) Här i Barcelona kryllar det av specialiserade små affärer (tänk jordglobsaffär, kassaskåpsaffär, toffelaffär och fruktaffär...) Lite mysigt är det men någon käppaffär gick inte att hitta. Tänkte ge igen lite för att Clarisen tyckte att hon faktiskt var två år äldre än mig nu... Nä, skämt åt sido, jag styrde kosan rakt mot chokladaffären här nedanför och inhandlade det mesta i presentväg. Blev chokladbollar med äkta kakao på menyn till frukost igår. Klockren start på dagen och Roser fick även lära sig ett nytt ord: negerboll. Så det var ju bra. Hon tyckte dessutom - på fullaste allvar - att vi var väldigt nyttiga som åt frukost med yoghurt och ostmackor och negerbollar som ju innehöll jättemycket havre... "Chicas sanas" heter vi numera, haha, vilket skämt! :P

Tur hon fyllde år igår den där Clarisen.  Var himla kul att träffa hennes klass och att äntligen (!) få prata lite engelska och kunna prata och vara trevlig. Det är jättesvårt att vara trevlig när man inte kan uttrycka sig har jag märkt, alltid nåt som feltolkas eller nåt budskap som inte når ända fram... Jättegod mat var det också och jag fick även en jordgubbe! Mums. Nej, det var verklgien tur att hon fyllde år med tanke på skoldagen som varit. Careras profesionales var riktigt intressant men i slutet blev det bara lite för mycket... Vi skulle öva på att göra fejkade anställningsintervjuer och i slutet skulle jag få genomgå en "andra intervju". Det blev jag eftersom ingen av spanjorerna ville. Så där satt jag, i 30 minuter och skulle svara på spanska på frågor som "beskriv hur du har löst en konflikt i en grupp på jobbet/i skolan", "beskriv hur du är som ledare" och "beskriv varför just du ska ha det här jobbet"... Allt på spanska och jag ljuger inte när jag säger att det är något av det värsta jag någonsin gjort. Grupparbetet efter skolan blev gräddet på moset och jag hoppas innerligt att det (åtminstone på lång sikt) stämmer det där med att "det som inte dödar, härdar"... Så många nära-döden-upplevelser som gårdagen bjöd på i det här sammanhanget så kunde jag bara tänka att "det som inte dödar, härdar och det som inte härdar, dödar och att det är ganska trist eftersom att inget verkar härda"... Hängde ni med där?

Jag tycker dock om det här med att läsa många ämnen samtidigt. Idag har jag bara pluggat på bra ämnen och det känns ju skönt. Helg imorrn också, riktigt, riktigt fantastiskt, underbart skönt! :)

Kramar till er!


Kommentarer
Postat av: Sara

haha, stackare! det är inte lätt när det är svårt som vi säger här nere. klockrent med negerbollar! nu blev jag godissugen :)

2009-02-19 @ 21:56:46
URL: http://sarabj.blogg.se/
Postat av: Karla

Nää.... jag hände itne med på det det där... men tror du kommer vara härdad när du kommer hem! :P Hälsa Clara så gott. ;)

2009-02-19 @ 23:26:57
Postat av: Sara paulsson

tycker du va valdigt modig som gick upp o gjorde den dar intervjun iallafall. Kram!

2009-02-20 @ 17:41:52
URL: http://sarapau.blogg.se/
Postat av: Olle

Tyckte jag hörde en antydan till att negerbollar inte är nyttigt, NO NO, allt som innehåller kakao tycker jag man kan säga är nyttigt.. Blir så mycket bättre så.. Nu blev jag sugen på negerbollar, får det nog bli till melodifestivalen :)



Puss Puss

2009-02-21 @ 11:34:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0