Karla-besök



Okej, hörni. Nu är det dags för en liten uppdatering här igen. Förra veckan hade jag den här grymma tjejen samt hennes mor på besök. Har nu även fått lite av Karlas bilder nu så jag tänkte passa på att visa er lite vad vi hittat på. Tyvärr hann vi inte träffas jättemycket, men det är ju så att det är kvalitet framför kvantitet och kvalitetstid det var det sannerligen! :)





Rundvandring på stan, fotboll på Camp Nou, öl i solen utanför ett litet café, tapas i gamla stan, ostbricka på det mysiga hotellrummet, besök av sevärdheter som "Den där katedralen" och shopping på Desigual! Mycket bra, mycket bra.

Lägg även märke till att PRICKIGT är helt rätt i år! ;)

Nu räknar jag ner tills på fredag då jag åker till gänget i Valencia och tills på måndag då jag åker hem till Svedala. Och så längtar jag faktiskt lite efter mitt nya rum också (befinner mig just nu i köket där jag har hittat mitt förlorade internet). Jag och Clara bytte rum igår så numera bor jag i Rummet-utan-namn men som dock har fönster! Riktigt nice! ;)

Puss och kram på er alla!

Helgen

Hallå där!

Nu har det gått ett litet tag sedan jag bloggade sist och nu såhär som en liten pluggpaus så tänkte jag ta mig i kragen och berätta lite om vad jag har haft för mig på sistone. Så jag börjar från början med att sammanfatta helgen lite:

I fredags så hade jag en helt underbar och välbehövlig uppvilnings- och vindrickningsdag på stranden med några av tjerna i klassen. Var verkligen grymt härligt. Efteråt på kvällen var det dags för utgång. Jag var riktigt, riktigt taggad (har ju inte varit ute på evigheter) men så när vi kom till stället nere vid stranden så var det så pass lång kö att vi inte hann fram till ingången i tid innan listan stängdes för kvällen (kl 2.30) och då fick vi välja mellan att antingen betala 18 € för att gå in eller att ta en taxi hem igen. Inget svårt val. "Något" besvikna åkte vi hem genom stan igen.
 

I lördags hade jag och Roomien en rikigt nice dag på stan. Vi började med en liten minishoppingtur (= endast fönstershoppande och provande av eventuella framtida inköp) för att sedan traska ner mot Ramblan där jag för första gången gick in på marknaden där nere (kommer för tillfället inte på namnet, men jaja, kanske nån av er som kan påminna mig om det sen? Som bekant så är Maria plus namn INTE lika med sant). Jag blev helt lyrisk: fruktberg så långt ögat kunde nå och jag shoppade på mig lite av varje, bland annat 1 kg jordgubbar för 1 €. Hit måste vi gå, mamma, när du kommer hit. Vet att du kommer att bli lika lyrisk som jag! :) Kvällen blev riktigt lugn och skön. Fick mycket saker fixade som jag inte hunnit med de senaste veckorna såsom att handla och fixa med bokningar och annat spännande.

I söndags började pluggandet på intensivfart inför måndagens lektion. Gick riktigt bra och det av tre anledningar:
1. Var ovanligt pigg efter två åtta-timmars-sömn-nätter
2. Började ett nytt ämne som jag tyckte verkade riktigt intressant och lovande: Supply Chain Management
3. Det gällde att plugga på för att kl 12 skulle jag möta Karla och hennes mor som kommit till stan på fredagskvällen! :D

Så lunch på stan blev det. Gatorna var överfulla med demonstranter som vi kom fram till tillhörde något miljöparti eller något liknande. Ett rackarns liv var det iaf (har varit mycket turbulens på staden hela veckan faktiskt med diverse Zara-strejker och dylikt). Hittade  iallafall ett mysigt litet tapasställe där vi käkade och sedan gav vi oss ut på en liten seight-seeing. Det var här en liten idé började födas i mitt huvud. Det var nämligen så att jag trodde mig ha hört att det var fotboll på Nou Camp på söndagskvällen. Så jag slängde ut idén i luften och Karla och hennes mamma bestämde sig ganska snart för att dissa la Pedrera och Herr Gaudí för ett tag för att istället hänga med mig och se fotboll (Barca-Málaga) på kvällen. Sagt och gjort. Fotboll blev det. Vi hade platser nästan allra längst upp och det var ju en grym utsikt - solnedgången över stadion var maffig! Skulle kunna prata länge om hur det var men nöjer mig med att säga att Camp Nou-känslan måste upplevas och här är ett smakprov eller två (eller fyra):


Tycker att karla sammanfattade matchen riktigt klockrent när hon på slutet sa med en högst analytisk och vis röst:
Málaga blir ju faktiskt riktigt ägda!
En riktig målfest var det och 6-0 blev det tillslut. Nöjda tog vi tunnelbanan hemåt igen.

Måndag - Tisdag har varit pluggrika, minst sagt. Jag hade ju hoppats på att de Internationella veckorna skulle bli lite semesterkänsla men tji fick jag! Som tur är är ämnet, läraren och folket (och språket, inte minst) helt underbart! Vet inte om det är en kombination av detta som gör att jag redan efter två dagar kan säga att detta är det mest intressanta jag någonsin läst. Helt i min smak och jag har redan lärt mig sjukt mycket. Så på så sätt är det ju värt all möda.

Nu ska jag återgå till läsandet här men nu har jag i alla fall meddelat att jag fortfarande lever (och frodas) här nere i försommarvärmen.

Puss och kram till er alla och jag lovar att höra av mig mer till alla (inte minst genom bloggen) så fort pluggandet minskar lite...

Metallica!

För att citera min kära vän Anna Lundbergs blogginlägg idag med rubriken "Maria Göransson":


Har kommer ett diskret litet meddelande till Maria Goransson;

VI SKA PA METALLICA I SOMMAR!!!! Biljetterna ar bokade & klara.
tänkte bara att du ville veta det ;)




Snacka om överraskning... Anna, du är helt klart bäst och vi ska på Metallica i sommar! Detta gjorde min dag! Så jäkla underbart... :D


Uppdatering

Tjena folket!

Jag ber om ursäkt för extremt dålig bloggfrekvens på senaste. Har liksom bara inte varit hemma. Eller snarare: så fort jag kommit hem har det varit dags att sova och så fort jag vaknat dags att gå till skolan. Men nu, äntligen, äntligen, äntligen är det helg och jag har inget att plugga på!

För att uppdatera lite kort:

I söndags fyllde jag 22. Clara kom in på morgonen med lite presenter. Riktigt nice. Fick bl.a. en jättefin blå väska som hon köpt i London. Var verkligen en Mariafärg. :D Pluggade största delen av dagen eftersom vi hade tenta på måndagen. På kvällen gick jag och roomien ut och åt pizza på pizzerian här nedanför, mycket gott.

Måndag - onsdag har tiden gått fort. Pluggat undefär hela dygnen. Har varit mycekt grupparbeten, men som jag sagt förrut så är min grupp grym och vi har verklgien haft kul även om det varit sjukt jobbigt. Sömnbristen just nu tänker jag inte ens tala om. På onsdagen hade vi tenta + presentation och på kvällen var det dags för lite försenad födelsdagsmiddag för mig. Vi åt på en restaurang nere i Born och det var nice. Sedan gick jag o tre tjejer vidare för ett par öl på Hard Rock café. Jag gillar verkligen det stället.



Torsdagen var jag allmänt död. Vi hade företagsbesök på HR-avdelningen till ett privatsjukhus (Capio) som låg en bit utanför Barcelona och det visade sig när vi kom dit att det var ett svenskt företag, även om jag aldrig ens hört talas om det. På kvällen hade vi möte med företaget vi skriver projektarbetet om/för. Efter det shoppade vi lite på stan och sedan var det i princip helg.

Idag hade vi en ganska slapp lektion och efter det köpte vi baguetter och rosévin och tog bussen ner till stranden för en liten minibotellon. Var lite blåsigt men det gjorde absolut inget - det var ju klarblå himmel! :) Kom precis hem från stranden nu nu. Har varit riktigt mysigt.




Nu funderar jag på en powernap innan det är dags för lite kvällsmat och sedan förfest hos Emma. Ikväll blir det utgång. Ser fram emot detta. Och imorrn kommer Karla och hennes mor hit. Ska bli riktigt kul att få träffa dem! :)

Nej, nu hinner jag inte skriva mer, iallafall inte om jag ska hinna med en powernap också. :) Vi hörs imorrn.

Kramar till er alla!


Sol!

Idag har varit en grymt härlig dag. Har varit strålande solsken och jag har varit på stranden i 4 timmar, så skönt!

Vicky och jag bestämde oss igår för att det var dags att dra sig ned mot stranden. Så idag var det vi som åkte dit, köpte ett par strandtennisracket och pluggade / spelade strandtennis / slappade i solen / lyssnade på fulla amerikaners fyllesånger och bara hade det allmänt bra. Riktigt nice. 22 grader, blå himmel och jag skulle tippa på en 14-15 grader i vattnet (nej! vi badade ej, bara till knäna, man måste ju känna på hur kallt det är). Var precis vad som behövdes nu kände jag. Motivationen har äntligen börjat komma tillbaks lite. Inte för att jag någonsin skulle kunna säga mig vara motiverad inför mördartentan på måndag utan att ljuga, men i alla fall, det känns bättre än innan!

Vitast på stranden, svar ja. Men vad gör det när jag har hela våren på mig att bli brun..? ;)

Var massa folk som spelade lacrosse idag med. Jag blir riktigt sugen på att testa, ser riktigt kul ut! Bra träning dessutom, javisst, detta ska undersökas!

Ikväll blir det lite till plugg och sedan ska vi ut och ta en öl. Blir nog bra och den där ölen ser jag verkligen fram emot!

Puss och kram till er!

Märkesbrillor

Haha, måste bara berätta en ganska rolig sak som hände i klassrummet igår:

Jag hade mina fusk-gucci-solglasögon (införskaffade för 5 € i en krimskramsaffär på Rhodos förra sommaren) på mig till skolan. Jag var en av de första dit och allteftersom folk kom in i klassrummet så började de kommentera glasögonen som låg där på bordet. Kommentarer såsom  "Åå, vad fina! Och Gucci dessutom!" hävdes ut från höger och vänster.

Till att börja med så skrattade jag bara och sa "tack så mycket, men de är inte äkta...".

Men sedan var det en tjej som (ovetandes av de tidigare konversationerna) kommenterade hur fina mina Gucci solglasögon var. Helt utan att vänta på mitt svar fortsatte hon: "jag har också ett par som jag köpte i Milano".

Haha, det var roligt. Hon sa det på sådant allvar att jag inte ens avslöjade att de bara var fejk. Istället körde jag på det gamla välbeprövade konceptet: nicka och le.

Ibland är jag en dålig människa. Men det där var faktiskt riktigt, riktigt kul! :)

Over and out!

Sommar

Flera stycken har frågat mig de senaste dagarna om jag inte fryser. Detta undrar de för att det "enda" jag har på mig är uppvikta jeans, vita tygskor, en t-shirt och en tunn vårjacka och så solglasögon såklart :) Detta medan några av mina sydamerikanska klasskamrater fortfarande kommer till skolan i dunjacka. Galet. De skulle omöjligt överleva i Sverige en midvinterdag. Ojojoj.

Idag hade vi tenta. Jag klarade mig, men lackade så hårt på upplägget och på läraren. Tentan reflekterade inte alls det vi läst, enligt mig. På lektionerna har vi analyserat många case med massa sifferexempel. Tentan bestod bara av ord. En sjuhelsikes massa ord som dessutom ingick i sådana där grymt invecklade meningar som bara en spanjor kan få till. Tentan bestod av alternativfrågor, där många av frågorna var så snarlika och så subjektiva att jag fick spunk. Dessutom satt folk kvar efter att de skrivit klart tentan och pratade med varandra medan jag och några till skrev klart tentan. Så mycket brist på respekt enligt mig. Vi gick igenom svaren efteråt samtidigt som läraren rättade en av tentorna, vilken var min eftersom jag lämnat in sist. Han sa att den här tentan har nog de flesta klarat eftersom den var ganska lätt. Sedan kollade han på tentan han hade i handen och sa att ja, här till exempel är en som har klarat den. Ja, det är ju inte någon jättebra tenta direkt, men du har iallafall klarat den, Maria. Sedan la han till att "ja, det var ju iallafall en sjua". Ägg!

Jag blev sjukt förbannad. Dels för att tentan var som den var och för att jag inte fått någon chans att visa att jag faktiskt förstått det här ämnet, vilket jag verklgien kände att jag gjorde. Dels för att han helt utan förbehåll sagt mitt (och bara mitt) resultat rakt ut i klassen. Och dels på mig själv för att jag överhuvud taget brydde mig.  Men visst, jag har lagt ned mycket tid på det här ämnet och inte kunna visa att jag förstår det pågrund av brister i spanskan gör att man blir något förbannad.

Kom hem redan vid kl 20 ikväll (!) och har bestämt mig för att inte plugga mer idag. Nice. Har varit en riktigt härlig och solig eftermiddag på stan efter att vi samlat info genom att shoppa i flera olika mangobutiker för att undersöka personalens grad av kundservice. Det är vad jag kallar att kombinera nytta med nöje! Tyckte att de var väldigt trevliga i affärerna så jag slog på stort och köpte mig en svart kjol. :)

Auf Wiedersehen!

Tisdag

Sådär, nu på morgonen har jag redan varit ganska effektiv. Har läst lite till inför tentan och nu har jag även gjort mina val inför International Weeks. Jag skrev upp alla alternativen igår på ett papper och sedan funderade jag på valet när jag sov. När jag vaknade hade jag gjort en lista över vad jag skulle välja och nu har jag valt det. Har bara valt kurser på engelska. Efter ett antal rätt tunga veckor så tyckte jag att jag kunde unna mig att läsa på ett språk jag behärskar. Så bannemig, engelska blev det och kursvalen är av en salig blandning:

Första veckan:
1. Supply Chain Management
2. Globalization and International Negociation
3. Advanced Topics in Exporting and international Commerce

Andra veckan:
1. Investment Banking (kravet här var att man läst Corporate Finance, så där hade jag tur!)
2. Strategic Planning in Family Business
3. Responsible Innovations in a Global World

Första veckan fanns det en del kul att välja på, medan den andra veckan var lite sisådär. Förstavalet där är det enda jag vill läsa egentligen. Andravalet funkar, men nja. Tjejerna i min klass var lite upprörda när de hörde alternativen vi får välja på. Är ju nästan bara MBA och Marketing för hela slanten! Vissa har inte ens läst ekonomi och då känns det lite värre. Nej, jag hoppas att jag får det jag valt!

Nu: sista tre kvartarna med tentaplugg och försöka skramla ihop lite till frukost. Kanske ska gå ner och unna mig lite nybakat bröd...? ;)

Ha det grejt!

Sockerchock!

Hjälp! Jag har för närvarande världens sockerchock. Kom precis hem efter en riktig heldag med pluggande. Var helt underbart att få ta av sig skorna efter att ha haft dem på mig sedan kl 9 imorse. Här i spanien har man som ni kanske vet skorna på sig inomhus vilket fortfarande är lite ovant för mig. Men det har sannerligen varit en heldag. Är nämligen så att imorgon har vi tenta och presentation i "Compensación y beneficios" och varken jag eller någon annan i klassen verkar det som hade hunnit börja tentaplugga på detta än, förrän idag. Så mycket andra saker att göra, som till exempel att göra klart arbetet som ska presenteras imorrn. Så idag efter skolan käkade vi lunch hemma hos en tjej i klassen, en mexikanska som lagade grrrrymt god mat! Den där quesadillan var inte att leka med, det vill jag lova... :)

Så vi satt där och gjorde klart grupparbetet. 8 st var vi ett tag eftersom en annan grupp också hängde där för att fixa klart sin presentation. Vi blev klara vid 18-tiden och efteråt började tentaplugget. Och snaskandet! Jag säger bara det, den här gruppen är underbar, men fy sjutton vad illa vi äter när vi träffas. Idag särskilt, blev liksom en ond cirkel av det hela. Alla var jättetrötta efter helgens plugg, men ändå väldigt stressade över tentan och allt det där. Så vad gör man då? Jo man dricker cola light och käkar chips och kakor. Sedan köpte vi även lite äpplen så det var ju bra, men resten inget bra alls! Jäklar.

Var i alla fall riktigt bra tentaplugg och jag känner mig inte så stressad över det här ämnet. Har varit mycket siffror och sådär under kursen så det känns bra, jag har förstått allt. Tyvärr är det ingen siffertenta utan ett "test" med 30 frågor som kommer komma imorgon. Men ja, jag hoppas ha lite mer tur med spanskan den här gången....

Nu måste jag göra mina kursval inför International Weeks som vi snart kommer att ha. Är sista dagen imorgon för att änmäla sina val, men jag är ganska säker på att imorgon kommer att bli något liknande i heldags-längd som denna dag har varit. Det sega är att jag inte har någon frukost. Har inte haft tid att handla på riktigt länge, snart en vecka sedan och mitt kylskåp är verkligen tomt. Kom på den smarta idén att köpa yoghurt till morgondagens frulle samtidigt som jag köpte äpplena till gruppen hos Adriana. Men tror ni inte jag glömde dem i hennes kylskåp när jag skulle gå hem!? Stressad och sockerchockad Maria i ett nötskal.

Jisses, jag måste läsa lite till. Och göra kursval. Och sova. Men först måste sockret försvinna ur blodet. Hur fixar man det? Ska dricka lite vatten... Fan! Vatten har jag inte heller tills imorn. :/ Rackarns.. Får nog bli lite snyltande av roomien, hoppas att hon har lite resurser.

Sov så gott folk. Det ska jag göra, snart!

Framsteg

Nu jäklar hörni, nu har det börjat hända grejer! Äntligen börjar det bli lite skillnad på min spanska, på bara några dagar så har det blivit mycket lättare att prata. Vet inte vad det beror på, men det är grymt skönt! :)

Har blivit en hel del plugg i helgen, men det har ändå vatt väldigt nice. Igår till exempel så hann jag med lite shopping före vi skulle ses med projektgruppen på Starbucks vid kl 12. Underbart väder var det och jag gick så sakta jag bara kunde för att få njuta så mycket som möjligt av solen. Sedan fick det bli Burger King på väg till den andra gruppen och när vi var klara runt 19 så gick jag och en av tjejerna för att fira och det gjordes genom:

1. Ännu mer shopping. Hittade bl.a. ett par vita tygskor på H&M så nu är sommaren välkommen.

2. En öl och lite diggande på Hard Rock Café. Grymt mysigt ställe och musiken är underbar.

3. En sangria på Oveja Negra i gamla stan. Alla säger att det ska vara så skabbigt men jag tyckte det var jättemysigt (stengolv, stenväggar, träbalkstak, öppen spis...). Okej, lite smuts i kanterna kanske där fanns, men det är ju inget man behöver leta efter... ;) Här hittade vi även lite annat folk från skolan så det var trevligt. Numera har jag även fått smeknamnet "Oveja loca" - galna fåret. Varför jag fick heta detta visste dem inte, men eftersom de alla hade djursmeknamn (vaca gorda - tjocka kon, cerdo guapo - snygga grisen, etc) så var det ju "givet att jag var det galna fåret". Haha...



Idag har jag även varit nästan ruskigt effektiv i Maria-på-en-söndag-mått mätt. Fått massa saker gjorda och det känns bra. Har inte börjat tentaplugga än, men det gör inte så mycket, just nu känner jag mig ändå rätt nöjd. Det är bra när det är så, när man känner sig nöjd med saker och ting, för då blir man helt plötsligt sugen på att göra lite till!

Motivationen är på topp, så nu är det jag som ska börja tentaplugga. På allvar!

Ha det fint, coolingar!


Oj

Vilken jävla vecka det har varit... och än är den inte slut. Tyvärr höll jag nästan på att säga.

Kom precis hem från en klasskompis. Har suttit med grupparbete tills nu. Ska fortsätta imorgon. Men först ska jag arbeta med en annan grupp. Grupparrbeterna sker numera i skift eftersom alla har grupparbeten åt alla håll och kanter. grupparbeten överallt, åt höger och åt vänster, rakt fram och uppåt och nedåt. Ungefär. Så numera kommer några börja arbeta med ett arbete (det som ska in härnäst) och sedan kommer och går folk allteftersom de har andra grupper att möta och sedan har vi förhoppningsvis nåt att redovisa på tisdag.

Dagen har bestått av plugg innan skolan. Lektion 9.30 - 13.30. Grupparbete 13.30 - 14.45. Spring hem för att hinna äta mat innan grupparbete. Hemma 14.50, värma mat, kasta i sig mat, häva i sig en flaska vatten, klar 15.10. Spring till nästa grupparbete för att hinna, där 15.30. Sedan grupparbete, tänka, grupparbete, , tänka, kaffe, godis, kaffe, tänka, tänka, tänka, kaffe, kaffe, godis, kaffe, kaffe, kaffe, tänka, tänka, tänka. Konstaterande: varken tänka, kaffe eller godis har någon effekt längre. "Klara" 21.05. Hemma 21.30.

Hoppas på bättre morgondag, men vet att det nog är att hoppas på för mycket. 

Det som är bra är att jag fått reda på mitt första kursresultat och jag klarade mig! Fick desstuom 8.1 av 10 i betyg, vilket jag är riktigt, riktigt nöjd med. Hade som väntat ganska dåligt betyg i participación, men grupparbetet var riktigt bra (9.5!). Vår grupp är grym och vi har riktigt kul när vi pluggar! Tur det iallafall när hela dagarna består av just grupparbeten.

Sådär ja, slutklagat för min del. Imorrn ska det bli nästan 20 grader varmt och strålande solsken. Dessutom ska ena grupparbetet (proyecto final) vara på Starbucks där de har gott kaffe. PLUS att på vägen dit har jag bestämt mig för att kolla liiiiite i 3 affärer: Top shop, Zara och Bershka och förhoppningsvis hitta massa fint. Detta ska bli min belöning för helvetesveckan del 1. Del två blir i form av sangria (mätt i kannor) på oveja negra på kvällen. Men detta är en fet bonus och den uppnås bara om jag lyckas uppnå högsta tröskeln i mitt belöningsschema: att bli klar i tid för att hinna dit. Precis som i compensación y beneficios som vi har tenta i på tisdag.

JAG VILL HA PÅSKLOV!

Puss och godnatt.
Och jag lovar: imorgon kommer ett lite roligare inlägg. Kanske innehållandes lite soliga bilder från min promenix under klarblå himmel och med ballerinaskor på fötterna påväg till starbucks... ;)

Ciao!

Underbar helg!

Hej igen!

Nu är jag tillbaka efter en helt obeskrivligt underbar helg. Olle kom hit i onsdags och helgen har varit jättemysig, solig och pluggfri. Jag har sett mer av Barcelona denna helg än vad jag gjort under hela tiden här - vi har med andra ord gått en hel del. Har varit nere vid hamnen och stranden och vid Mont juic och gått på museer och sett Gaudí-hus. Har shoppat lite granna och strosat runt på mysiga gränder i gamla stan. Har även varit lite kulinariskt kulturella och käkat Paella på en jättemysig, genuint spansk restaurang och tapas på Ramla Catalunya, nybakta croissanter och baguetter från grannbageriet till frukost ute i solen på terassen samt druckit spanskt öl och både vit och röd sangria. Det ni! :)
 
Jag har helt enkelt haft en av de bästa helgerna någonsin!







Igår var det dags att återgå till verkligheten och då menar jag verkligen skoningslöst tillbaks till verkligheten. Satt och skrev klart ett grupparbete hemma hos en tjej i klassen tills kl 1 inatt. Hade presentation och tenta idag så jag gick upp lite efter 6 för att förbereda presentationen, vilken tilslut gick rätt så bra. Tentan har jag ingen kommentar till. Hade stillestånd i huvudet och de spanska ord som poppat upp så smidigt under redovisningen satt nu helt fastkletade nånstans i hjärnsubstansen och vägrade komma fram. Kom bara på orden på svenska och engelska hela tiden, så jag körde på att förspanskliga dessa ord. Stackas lärare som ska rätta detta, hon lär ju inte direkt hänga med på vad som står, hehe, där har hon lite att klura på med andra ord!

Det är inte utan att det är lite tomt nu. Mycket tomt rättare sagt. Känns som om det ekar här i Muibien varje gång jag trycker ned en knapp på tangentbordet. Som tur är har man den här helgen att leva på, något jag kommer att göra ett bra tag framöver. Sedan kommer snart Karla hit och sedan åker jag till Sverige och sedan är det snart sommar. Däremellan ska jag njuta så mycket jag bara kan av den spanska våren! :)

Puss och kram till er
och tack, älskling, för en kanonhelg i Barca!

RSS 2.0