Champions League-semifinal

Ikväll hemma på Camp Nou händer det... Och jag kommer att vara en av 100 000 i publiken!

VS



Detta är ren och skär LYCKA!

Forza Barca!


Spansk blogg

Just nu sitter vi pa lektion. Sistemas de RRHH och vi ska skapa en blogg (?). Jag foredrar dock att blogga pa svenska sa kor pa det nu.

Har haft ett par kanondagar md familjen nu i helgen och i eftermiddag blir det forhoppningsvis stranden..

Nu ska jag aterga till att forsoka skapa en spansk blogg.

Ciao!

Collbató

Har precis kommit hem från sista Collbató. Var riktigt kul den här gången - inte lika mycket teoretiskt som första gången utan nästan bara praktska saker och mycket utomhusaktiviteter i sommarsolen. Det har varit kanonväder hela tiden!

Första dagen fick vi simulera en organisation genom att bygga ett "fordon" som skulle kunna ta hela organisationen framåt utan att någon nuddade marken. Vi hade tillgodo ett gäng gamla slalomskidor, snören, skruvar och muttrar. Till att börja med var vi 8 lag med 10-12 personer i varje som alltså skulle stå på dessa skidor och röra oss samtidigt framåt. Sedan fick vi slå ihop oss så att vi endast var 4 lag och sist skulle alla skidorna länkas ihop och hela "organisationen" på ca 100 pers skulle röra sig framåt... Några ledare valdes ut och dessa fick en mikrofon tillgodo. Och det gick faktiskt! 1...2...3... RIGHT!!! 1...2...3... LEFT!!!-taktiken funkade och vi kom några steg framåt, det var faktiskt förvånande.


Sedan följde lunch, lite poolhäng, en feedback-lektion där vi fick göra en liten minipresentation om vår utveckling här på EADA, middag, vin och ett par öl. Var faktiskt i säng redan klockan 1 på natten den här gången. Kändes som om alla var ganska trötta efter dagens "skidåkning" och blev därför ingen riktig fest av det hela. Under middagen så fick alla tjejer en varsin ros eftersom det var Sankt Jordi-dagen (ett helgon i barcelona som firas 24:e april med att folk ger en ros och en bok till någon man tycker om), kul överraskning!


Kan även avslöja att jag inte längre ser ut som en halv tomat! Efter dagens skidbyggande och organiserande där jag hade ett svart träningslinne så ser jag numera ut som en hel tomat med ränder lite kors och tvärs över axlar och rygg. Sexigt värre...

Idag börjades morgonen med en finfin frulle och sedan var det dags för utomhusaktiviteter igen. Utsikten från mitt rum tidigt på morgonen:


Idag var det dags för att hoppa ut från ett träd på ca 5 meters höjd för att fånga en trapets 1.80 cm från plattformen där vi stod. Denna övning skulle symbolisera slutet på mastern och den ovisshet och rädlsa för framtiden som detta innebar. lite väl flummigt tyckte jag och jag vet ju ändå vad jag ska göra när mastern är slut... :) Men själva hoppet var skitkul!



Efteråt var det dags för lunch där det serverades bl.a. paella. Grymt gott. Sedan hade vi lite avslutningstjoffs tillsammans med finansarna och sedan bar det av mot Montserrat - "Barcelonas heliga berg" där ett stort gammalt kloster (som tydligen fortfarande används) ligger. Även jungfrun som är typisk för Barcelona, La Moreneta (översättning typ den mörka), fanns som skulptur här. Verkar som att en hel del katoliker kommer hit för att be. Utsikten var i alla fall enorm!





Riktigt, riktigt fint måste jag säga. Bra avslutning på dagen sådär.

Ikväll blir det lugnt, är rätt slut efter Collis trots att vi ju egentligen inte gjorde så mycket. Och imorrn kommer familjen hit och hälsar på, då vill man ju vara lite pigg. Ska verkligen bli så kul att få ha dem här en hel vecka! :)

Ciao!

Premiärdoppet

Idag har jag haft en sån där riktigt, riktigt skön dag på stranden tillsammans med Emma, Sara och Clara. Låg och stekte i solen i nästan fem timmar. Var precis som vilken härlig sommardag som helst. Korrigering: sommardag med östersjötemperatur i havet. Jag uppskattade det till 16 grader, vilket är min minimigräns för ett plurr. Men 16 grader kändes det som att det var och således var det bara att hoppa i. Var jäkligt kallt men ändå ganska skönt eftersom solen stekt på bra ett tag.

Här kommer ett bildbevis på premiärdoppet (inte världens bästa bild, men det bjuder jag på - bevis som bevis, liksom):



Idag har jag även inhandlat en knallgul (!) riktigt Mariaig bikini på Benetton som jag gått och suktat efter ett par dagar. Det var när jag provade denna som jag upptäckte att baksidan av låren var helt knallröda. Glömde visst smörja in mig med solkräm där efter att jag badat... Så nu är det jag som ser ut som en halv tomat!

Imorgon bär det av mot Collis, skolans hotellanläggning en bit utanför stan (stället där alla får varsitt hotellrum och 3-rätters lunch och middag och en underbar frulle på, ni vet).  Har märkt att folk blev lite oroliga efter gårdagens jordgubbsmiddagsbekännelser, men det finns alltså ingen anledning för oro, imorgon åker jag som sagt till Collbató! Man ska åka i träningskläder för vi ska börja med "utomhusaktiviteter". Undrar vad de har kokat ihop för något. Själv ser jag mest fram emot den där hotellpoolen... ;)

Nu blir det sovdags, bussen går redan kl 8.15 imorgon bitti!
Hörs om ett par dagar.

Puss och godnatt från den halva tomaten Maria

Maria tänker till om matlagning (eller inte)

Hejsan god vänner!

Just nu sitter (eller snarare ligger) jag på golvet i mitt rum, det är enda sättet för att hitta internet i rummet utan namn för tillfället.

Tidigare idag så berättade Olle för mig att han höll på att göra fiskgratäng. Jag kände hur det började vattnas lite i munnen på mig. Bara lite senare berättade Karla att hon höll på att göra Moussaka. Såå mumsigt!

Nu ikväll så frågade jag Karla på msn om hur hon gjorde (Aubergine-)Moussakan och om hon hade både potatis och auberginer i eller om det bara var auberginer i. Tänkte ju att detta kanske skulle kunna vara något för mig i framtiden, troligtvis inte under min vistelse i Spanien, men sedan hemma i Sverige där skolan har ett välfungerande matlådesystem och sådär. Detta var den konversation som följde:


Karla säger:

aubergin istället

Karla säger:

aubergin, köttfärssås, aubergin, köttfärssån aubergin, ostsås

Karla säger:

enligt recpetet

Karla säger:

jag kör aubergin, kötfärsås, aubergin, ostsås,

Maria säger:

wow!

Maria säger:

niiice!

Karla säger:

(givetvis riven ost över)


Det lät ju både farligt gott och väldigt nyttigt. Sedan följde detta:


Karla säger:

vad åt du ikväll?

Maria säger:

jordgubbar.


Jag hade inte ens reflekterat över det innan jag skrev det, men jordgubbar var min middag. Det ska dock tilläggas att det inte bara var jordgubbar; det var ett halvt kilogram solmogna, röda, stora fina jordgubbar! Ett helt perfekt substitut till bufférna, det måste jag säga. Så mycket godare, så mycket roligare, så mycket nyttigare.... Länge leve de röda bären!



Nej, nu blev jag lite flummig. Men gott var det. Och du Maria, jag kan redan nu varna dig: du får allt ta och passa dig i sommar, min jordgubbsätarmage genomgår bästa möjliga intensivträningsläger här nere redan nu eftersom jordgubbssässongen är i full gång. Så som sagt, du får passa dig på våra kommande filmkvällar och dylikt i sommar! ;)

Nu blir det sovdags. Imorgon är jag ledig och kl 10.00 bär det av mot playan, vare sig det är fint väder eller inte. Det blir ju vad man gör det till... heter det inte så? :)

Godnatt !

Utsikt

Förresten. Detta var min utsikt från rummet för någon vecka sedan:


Det är så vackert här nere nu när allt är utslaget!

Nu ska jag fortsätta lyssna på Stieg Larsson-boken.. Är precis på slutet av tredje boken nu. Så spännande...

Godnatt! :)

Söndag på stranden

Igår blev det alltså lite utgång. Förfest hemma hos Emma tillsammans med Sara, Emmas roomies och Arben (Aidas & co:s kompis från Valencia). Vi åkte först iväg till The Hyde, en nyöppnad klubb vid Passeig de Gracia. Var ett jättefint ställe men i det stora hela ganska så tråkigt, varpå Emma, jag o Sara åkte vidare till Ribelinos. Har ju hört massa bra saker om det stället från både Sara och Emma och jag måste säga att jag inte blev besviken. Jättebra musik och ganska så lagom stort. Lite kul också att vi slapp stå i den långa kön in till stället eftersom vakterna hjälpte oss in.

Lite roligt var också att de spelade en Ace of Base-låt därinne. Då diggade vi som bara den, hehe:



När vi skulle åka hem nångång vid halv 5-tiden så stod det en grymt tjusig silverfärgad Ferarri utanför, precis vid ingången. Undrar vem denna VIP kunde vara. Hade iaf svårt att släppa bilen med blicken när det var dags att kliva in i taxin och jag bestämde mig för att en sån bil ska jag ha när jag blir stor! :)

Idag gick jag och min kära roomie upp i ottan (nåväl, kl 9.20 ringde min klocka) för att kila ner till stranden. Det var kanonväder så även om jag inte sovit många timmar så fullkomligt kastade jag mig upp ur sängen. Var ännu varmare idag än igår plus att det inte blåste någonting. Galet härligt var det och idag har vi minsann också fått lite färg, bränner t.o.m. lite på magen nu. Ett par bilder från dagen kommer här: tyvärr är bilderna oskarpa och snea och dana (jag skyller helt på gårdagens rosévin) och så har jag råkat få med grannen på bilden här. Ledsen för det, lilla granne. Men soligt och härligt var det!


Hoppas på fler såna här dagar nu i veckan... :)


Softarlördag och glasspremiär

Har haft en helt underbar dag idag. Sov till kvart över 11, käkade frulle. Såg att det var fint väder och åkte ner till Vila Olímpica (stranden) och träffade Emma, Bea och två till. Var riktigt kalasväder och helt underbart gutt att få sola lite och samtidigt kunna lyssna lite på Luftslottet som sprängdes...

Efter ett par timmar kom det upp moln, så då tog vi metron in till stan. Kollade lite på Zara och det finns så mycket fint nu! Massa somriga färger och allt... Sedan tog vi en glass nere på Passeig de Gracia. Glasspremiären för mig i år, satt riktigt fint!

Nu håller jag på att bestämma mig för om jag ska gå ut ikväll eller inte. Lutar väl just nu åt att jag hänger Sara o Emma som ska gå ut, men vi får se lite. Känner mig gammal för jag tänker hela tiden att jag inte vill gå miste om soltimmar på stranden imorgon utifall att det skulle bli fint väder. Nä, man kan ju faktiskt vila på stranden också.

I detta nu har jag bestämt mig: utgång it is! Förfest hos Emma någongång snart. Tur jag lagt rosévinet på kylning.. ;)

See you later, aligator!

Champagnerian

Ojoj, vilken dag det var igår egentligen.

Direkt efter skolan åkte jag hem, rostade ett par mackor och åt därmed en klassisk buffé här hemma på Valenciagatan. Efteråt gick jag iväg ner till Starbucks där några i klassen satt. Har varit sugen på Starbucks Chai Latte såå länge nu så jag vet inte vad. Den satt fint! Men det roliga var när jag beställde den, för han i kassan var tydligen väldigt skojsam. När jag sa att jag ville ha en mellan chai latte så sa han att "den har vi inte tyvärr" och liknande skämt och skrattade sedan gott åt sig själv (jag tänkte: Just smile and wave, boys. Just smile and wave....). Sedan frågade han varifrån jag var och när jag sa Sverige så sa han "SKITBRA!" Hahaha, varför visste han just det ordet liksom? :P Jaja, jag satt bara på Starbucks i 5 minuter ungefär, tjejerna där skulle plugga, något jag inte hade inplanerat i mitt eftermiddagsschema.

Sedan traskade jag ner till Plaza Universitat där jag mötte upp Adriana, Fernanda, Carla och en kompis till Fernanda och så åkte vi ner till Barceloneta och där någonstans mitt bland en massa hus (=nej jag skulle aldrig hitta dit igen) så låg där en liten bar fullsmockad med folk som sålde mackor för 2.80 ungefär och en flaska cava för 3 €. Vi stannade här i kanske 3-4 timmar så det slank ner en hel del flaskor ska erkännas. Jag och Adriana lärde de andra mexikanerna konceptet "taktikskål" och de lärde mig massa mexikanskt slang som jag sedan gick runt och sa till alla. Har dock glömt det mesta idag.. Varför? Hmm..

Någongång kom ett gäng svenskar dit som jag började prata med eftersom någon skvallrat om att jag var från Sverige. Sen fick dem ta kort på oss och vi tog kort på dem med deras kamera.

Någongång kom Vicky, Anna och Nadeska (de som suttit på Starbucks och jobbat).


Någongång efter att det slutat ösregna så gick vidare till La Oveja Negra och drack lite sangria. 
 
Någongång efter det (skulle tippa på att klockan nu var runt 8 på kvällen) så träffade jag Emma och Sara på stan, de hade precis missat oss på Oveja Negra. Vi tog en liten shoppingtur på H&M och sedan blev det en kycklingburgare på Burger King. Sedan var det dags att gå hem o ladda lite inför kvällens utgång. Men när jag väl kom hem (kanske kl 9) så var jag så trött och även lite bakis ska tilläggas att jag inte alls orkade gå ut. Stannade hemma och läste lite tidningar istället.

Riktigt nice gårdag iaf. Skönt att inte behöva tänka på vad klockan är eller vad man ska hitta på sen, bara ta minuterna som de kommer.

Tog en riktigt lång och härlig sovmorgon idag också, det satt fint även om jag drömde om att åkersorkar stora som katter hade kommit in på vår trädgård hemma på Öland och att inte ens Doggemannen ville jaga dem.... 

Ciao! 

Regalo

Igår eftermiddag spenderades i vanlig ordning nere i Bunkern. Bunkern är vår datasal på skolan som verkligen har många likheter med en bunker - ingen luft och inget solljus. När jag kom ner dit mötte jag Adriana, en av de två mexikanska tjejerna i klassen, som utbrast: "Mi chica loca sueca! (Min galna svenska tjej) Jag har nåt här till dig!"

Och så tog hon fram en jättefin skinnväska som var till mig. Hennes föräldrar var har för ett par veckor sedan och hälsade på och då hade de tagit med sig lite mexikanska grejer till Adriana som hon sen delade ut till oss. Så söt är hon och jag blev jätteglad för min väska som var kanonfin i äkta skinn och med azteker på. Kommer jag definitivt att börja använda! Verkligen gullig gest, det där. Det borde man ju faktiskt börja med, att dela ut presenter! Är ju verkligen något man blir glad av (till och med så att Bunkern blev trevlig!)... Mer mexikansk kultur åt svenskarna!



Blixtar och dunder

Jag har en fråga till er: Hur kommer det sig att det numera är varmare i Sverige än i Barcelona? Eller åtminstone mer sol?

När jag kom till första lektionen efter lovet på tisdagsmorgonen så frågade tjejerna i klassen mig hur jag kunde vara så brun. Var det inte så att jag tillbringat lovet uppe i kalla Sverige? Jag sa som det var, att vi haft kanonväder och suttit ute i solen en hel del. De hade svårt att smälta det där - nere i Spanien hade det tydligen varit ganska kasst väder under påskveckan. "Great success!" tänkte jag som ju valt helt rätt vecka att åka hem på.

Men vädret här fortsätter att vara lite galet. När jag vaknade idag på morgonen såg vädret riktigt lovande ut: inte ett moln på himlen och sådär som det ska vara. Men senare idag när vi hade lektion så började det plötsligt smattra på rutan, hårdare och hårdare dessutom. Ett tag lät det verkligen som om Gud poppade meterstora popcorn där utanför som asen Tor sedan smashade sönder med sin hammare. Jäklar vad det lät och när vi kollade ut så kunde vi konstatera att det faktiskt var hagel. Hagel och Barcelona - det borde väl inte riktigt stämma?

"Vad är det här för nåt? Är vi i Sverige eller vad?" utbrast Emma förtvivlat.

Bea (från Brasilien) och Nadeska (från Venezuela) blev dock överlyckliga eftersom detta för dem är verkade vara något väldigt sällsynt och de båda fullkomligt sprang till fönstret för att beskåda det hela.

Min plan var ju att sola på stranden hela helgen, men det dåliga vädret ska tydligen hålla i sig. Jaja, vi får väl se hur det blir. Om inte annat får jag väl tänka på hur fint vi hade det hemma i Sverige förra veckan.


"Sol i sinnet, brun inne" som man säger! ;)


Pusshej


Öland

Funkar ju bra det här med att dela upp uppdateringarna lite. Här kommer påsklovet del 3: Öland.

Tidigt på fredagsmorgonen åkte jag och Olle ner till Öland. Hemma på ön var det självfallet kanonväder - jag menar uttrycket "ona da island, ina da sun" är ju inte taget från luften heller! Vi åt lunch i solen ute på det nybyggda soldäcket som lillebror Stefan byggt som projektarbete, måste säga att det verkligen var riktigt, riktigt fint! Bra jobbat, bror! Efter lunchen var det dags för en promenad på alvaret. Vi tog gamla banvägen över till östra sidan tillsammans med mor, far och Dogge Doggelito (vår ena hund) och det var ett par riktigt härliga timmar. När vi kom hem tände pappa grillen och sedan var det dags för årets grillpremiär. Så gott! :)





På lördagen kom mormor över och så var det dags för påsklunch ute på terassen. Vädligt gott och en påsköl i solen satt även det riktigt fint!


 
Ungefär hela eftermiddagen satt vi och solade på terassen här på bilden. Var t.o.m. bikiniväder! På lördagskvällen kom Anna, Johan, Linda och lille Wilhelm. Så kul att träffa dem alla och Wilhelm var ju helt underbart söt!



Söndagen börjades med att Olle och jag tog en promenad med Jessica. Var riktigt kul att träffa henne igen och jag ser fram emot fler promenader i sommar. Efteråt var det dags för kroppkakor hos mormor. Lite av en höjdpunkt på helgen detta! ;) Lika goda som vanligt och man blev lika mätt som vanligt så för att "nermätta" oss lite (finns det något bra ord för detta, att bli mindre mätt?) så gick vi ungdomar, dvs Olle, bror och jag, ut för att gräva lite (om än inte helt random) i trädgården. Bjuder på en blid från detta spektakel här:



Efter detta var det dags för ett snabbt besök hemma hos farmor & farfar och på kvällen såg vi på bio nere i Mörbylånga. Män som hatar kvinnor blev det. Riktigt bra var den, men måste ändå säga att boken var snäppet vassare. Håller på med 3:e nu och det är svårt att låta bli att inte läsa (eller lyssna som jag gör) hela dagarna istället för att gå till skolan.



Som sagt i ett tidigare inlägg så har jag haft ett riktigt höjdarlov! Hann med mycket både vad gäller träffa folk jag inte sett på länge och att vila upp mig och att umgås med Olle och familjen. Känner mig fantastiskt mycket piggare nu än när jag fick påsklov för en dryg vecka sedan. Men efter att ha haft ett så bra lov så ska det erkännas att jag hade rejält med ångest över att åka tillbaks hit till Barca igen i måndags. Var riktigt jobbigt att säga hejdå till alla. Som tur är kommer familjen ner och hälsar på om ett par veckor och hälsar på och så har jag bara 8 veckor kvar i skolan nu. Sedan är det sommarlov! Ska bli underbart. Saknar er alla där hemma riktigt mycket redan.

Tack alla för ett grymt lov!

Kramar till er

Linköping

Här kommer del 2 av mitt påsklov som spenderades i Linköping:

Åkte till Linköping på måndagsmorgonen och var framme kl 19 ungefär. Olle mötte upp mig på stationen och det var underbart att komma tillbaka till stan. Under dagarna i Linkan hann jag bland annat med att:
 
- plugga lite granna inför de närmast kommande lektionerna
- sola lite på balkongen i Olle o Johans lägenhet
- gå på mysiga promenader
- äta en kebabpizza
- gå på stan med Olle
- se på tv (något jag inte gjort sedan jag jag sist var i Sverige med undantag för den dag då 
  Obama svor presidenteden)
- äta korv stroganoff
- ta ett bad (grabbarna har badkar!:)
- dricka varm nyponsoppa med glass
- springa en runda i Rydskogen




Hittade ett par riktigt fina rosa pumps på stan med 9 cm klack. Jisses, jag kommer numera att vara ca 30 cm längre än genomsnittsspanjorskan... Vilken utsikt!



Riktigt mysiga (och soliga) dagar, tillbringade i en förhållandevis lugn och skön stad med min älskling!

Jag kan bara säga att jag redan längtar tillbaka.


Valencia

Har inte skrivit här på ett bra tag nu, så förbered er på massuppdatering med början NU. Anledningen till all denna frånvaro är att jag har haft lov. Ett riktigt kick ass påsklov måste jag säga, grymt bra!
 
Efter tentan i fredags åkte jag raka vägen till Valencia. En riktig kanonhelg innehållandes det mesta: sena pubkvällar, sangria, tapas, paella... Var jättekul att träffa alla igen.

Fredagskvällen inleddes med pizza och sangria hemma hos Aida. Efteråt kilade vi ut till ett ställe med skitbra musik (typ Mando Diao- och The Strokes-stil) för att möta upp Sara, Bekhan och Kristoffer. Detta ställe erbjöd inte bara bra musik utan även billiga drinkar (5 € för 2 st) så vi beställde in ett gäng rom & cola även fast jag inte gillar varken rom eller coca cola men tänkte att kombinationen av de båda kanske kunde bli bra. Jag konstaterade dock snart (och en gång för alla) att minus och minus inte blir plus. Nädå, måste säga att den blev bättre och bättre desto mer man surplade i sig och dessutom tror jag att den braiga musiken även agerade lite smakförhöjare där. Efteråt drog vi vidare till ett gäng ställen. Mötte upp lite kompisar till Aida och alla var riktigt trevliga. Kul att få prata lite spanska också! Kom hem någon gång runt 7 på morgonen.


Dagen efter vaknade jag med ett ryck kl 11.30 och konstaterade att det var sol ute så jag väckte Aida och vi studsade ut en sväng. Sedan var vi bjudna på Paella hemma hos ett gäng av Aidas kompisar. Paellan var riiiktigt god och vinet till var mästerligt (var en grabb från La Rioja som fixat detta). På kvällen blev det även tapas, sangria och efterättsbuffé på en restaurang tillsammans med Sara, Marielle, Emilie, Kristoffer, Bekhan och Kristin. Riktigt fint. För 15 € per person ingick tapas och så mycket sangria man ville innan maten tog slut. Tyckte jag var en bra deal och drack därmed sangria som aldrig förr. Sedan gick vi ut på lite olika pubar och hade det allmänt bra.



Kort och gott så hade jag en kalasbra helg i Valencia! :)

Investment Banking...

Ska jag aldrig jobba mer har jag lyckats konstatera efter den här veckan...

Imorgon är det tenta och sedan är det över. Själva grejen i sig är ju intressant, men jag skulle inte klara av varken arbetstiderna eller stämningen. Läraren berättade om sin syster som jobbar på Morgan Stanley i Tokyo. Hon börjar jobba klockan 9 på morgonen och slutar klockan 3 på natten. Sedan har hon lägenhet precis bredvid företaget så hon ska kunna sova så mycket som möjligt... Jisses. Vilket liv... :( Sedan har det vatt en helt sjuk stämning i klassen de här dagarna. Folk hånskrattar åt varandra, gör sig roliga på andras bekostnad, läraren uppmanar en till att lura andra eftersom man ju blir "relativt rikare om den andra förlorar", etc, etc, etc. Nej, bannemig, detta är inget för mig! 

Nog om detta.

Imorgon är det jag som får påsklov. Detta ska firas genom en Valencia-weekend-resa. Ska bli riktigt, riktigt kul! Åker buss härifrån kl 16 imorgon och kommer fram lite efter 20. Blir perfekt. Ska sätta mig på bussen, starta sista Stieg Larsson-boken i ljudboksformat och stänga ute världen ett par timmar. Eller, är det fin utsikt ska jag kika ut lite också. Men för en gångs skull ser jag faktiskt fram emot en bussresa. Ska bli riktigt skönt att bara chilla lite. Ser verklgien fram emot att träffa Valenciafolket lite också. Var länge sedan nu...

Nu blir det nog till att köra ett sista ryck tentaplugg. Sedan ska jag packa och sedan är det läggdags!

Ciao!

RSS 2.0